Wolontariusze z WTZ „Uśmiech” – instruktorzy i uczestnicy 🥰wzięli udział w Świątecznej Zbiórce Żywności w dniach 26-27.11.2021r. w ścinawskich marketach: Biedronka, POLOmarket, a w dwóch sklepach DINO wystawione były tylko kosze na żywność. Zebraliśmy 930,6 kg żywności👍🥰: Biedronka – 395,99kg; POLOmarket – 483,04 kg; DINO- 51,575 kg.👍🥰. Dziękujemy Mieszkańcom Ścinawy i Klientom ścinawskich marketów za dobre SERDUSZKO❤ i napełnianie koszy artykułami spożywczymi 🎁🥰: mąka, cukier, ryż, kasza, makaron, herbata, kawa, kakao, olej, ciastka i czekolady, cukierki i ptasie mleczko, soki, draże i czekoladowe mikołaje, owoce świeże i suszone, musli i płatki śniadaniowe, słoiki z: kapustą, ogórkami, burakami, sałatkami, marchewką oraz konserwy rybne i mięsne, paprykarze i pasztety, przyprawy i dżemy🥰👍. Dziękujemy za zrozumienie i uśmiechy dla naszych wolontariuszy 🤩 oraz dzielenie się żywnością z osobami potrzebującymi z naszej Gminy🥰💕.
Dziękujemy sklepom Biedronka i POLOmarket za to, że nasi Wolontariusze mogli stać w sklepach i byli rozpoznawani i utożsamiani z Fundacją Przystań i „Uśmiechem”🥰💟. Może w przyszłym roku sklepy DINO również umożliwią nam prowadzić taką akcję w swoich sklepach. Z zebranej żywności przygotowaliśmy paczki dla 36 osób wskazanych przez MGOPS w Ścinawie, w tym dla 9 osób poszkodowanych w pożarach – razem 724 kg. Bus Fundacji wraz z pracownikami socjalnymi rozwióz paczki osobom do domów. Paczki dla osób przebywających jeszcze w szpitalu czekają u nas w Przystani🎁❤. Cieszymy się, że mogliśmy pomóc osobom potrzebującym ❤. Pozostałą żywność podzielimy na paczki dla osób niepełnosprawnych i podopiecznych Fundacji🎅.