W dniu 27.10.2017 roku w Lubinie odbyły się I Dolnośląskie Mistrzostwa Nordic Walking Uczestników WTZ. W imprezie sportowej uczestniczyło 210 osób z 21 Warsztatów Terapii Zajęciowej (z 13 powiatów) działających na terenie Dolnego Śląska. Zadanie było wsparte finansowo przez Zarząd Województwa Dolnośląskiego oraz Legnicką Specjalną Strefę Ekonomiczną.
Honorowymi gośćmi, którzy wręczali nagrody byli Pani Wanda Gołębiowska – Dyrektor Departamentu d/s Społecznych Urzędu Marszałkowskiego we Wrocławiu, Pani Alina Tarczyńska – Dyrektor Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie w Lubinie, Pani Dominika Chomont-Parzyńska – przedstawiciel Starosty Lubińskiego, Pan Dariusz Jankowski – Prezes Stowarzyszenia Równe Szanse w Lubinie.
Wszyscy uczestnicy wzięli udział w biegach Nordic Walking. Uczestnicy byli nagrodzeni w kategoriach za zajęcie I, II i III miejsca. Każdy warsztat otrzymał puchar oraz nagrody za uczestnictwo w zawodach i każdy uczestnik otrzymał medal pamiątkowy. Kierownik WTZ Jutrzenka Pani Justyna Wąsik, kierownik WTZ w Kowarach Pan Witold Musiałowski oraz kierownik WTZ w Jaworze Pan Marcin Simon bardzo pozytywnie wypowiadali się na temat I Dolnośląskich Mistrzostw Nordic Walking i deklarowali powrót za rok na kolejną edycję.

Więcej zdjęć na: https://www.facebook.com/wtzusmiech/?hc_ref=ARStD7Ng1z5H5DpT1itwBWrEi4raTXOs8FEA1cWmwTsxH1HC5GfcRhCOk1dYg7NHdFw

22814520_1666996676692963_8548011985283078831_n 22852974_1666996200026344_9145704307578842129_n

22788791_1666994346693196_4195437909413681599_n 22815278_1666995816693049_5535537923904977026_n